Volgende fase werkzaamheden Meerweg

De werkzaamheden rond de Meerweg zijn in een volgende fase gekomen. Het verkeer rijdt over de nieuwe brug, de aanleg van de slenk is afgerond en het gemaal Meerweg is klaar. In deze update vertellen we je welke werkzaamheden nog moeten plaatsvinden.

Brug

De werkzaamheden aan de nieuwe brug in de Meerweg zijn nagenoeg afgerond. Eind januari 2023 worden de vleugelwanden nog gestort. Dat zijn schuine zijwanden aan beide zijden van de brug. Daarop worden ook nog leuningen geplaatst. De bypass langs de brug blijft tot die tijd liggen, zodat werkverkeer gemakkelijk ter plaatse kan komen.

Noordzijde

Aan de noordzijde van de Meerweg is de aanleg van de slenk afgerond. In februari volgend jaar wordt verder gewerkt aan de faunageleiding. Houten palen met rasters en kunststof schotten zorgen er straks voor dat dieren zich veilig tussen het Drentsche Aa-gebied en het Paterswoldsemeer kunnen verplaatsen.

Na de faunageleiding is beplanting de volgende stap. Gebiedseigen planten zullen zorgen voor beschutting voor de dieren. Welke struiken en planten in het gebied komen te staan, wordt nog bepaald in overleg met een ecoloog.

Slenk tussen twee kades, met bomen en gras in de achtergrond.

Westzijde

Aan de westzijde van de faunapassage ligt het gemaal Meerweg. Dat gemaal zal ervoor zorgen dat het gebied met recreatiewoningen ten westen van de faunapassage droog blijft. Het constructiewerk van het gemaal is afgerond. Ook is het gemaal begin december getest en in bedrijf gesteld.

Zuidzijde

De kades van de Schipsloot, aan de zuidkant van de Meerweg, zijn verlegd. Volgend jaar gaan de werkzaamheden bij de Schipsloot verder en wordt een verbinding gemaakt met de slenk. Via een leiding kan dan vers water van de Drentsche Aa via de slenk naar het Paterswoldsemeer stromen. Die inlaat is op afstand te bedienen, zodat de toevoer van water kan worden bepaald. We voeren de  werkzaamheden aan de inlaat uit in samenwerking met waterschap Noorderzijlvest en waterschap Hunze en Aa’s.

Slenk tussen twee kades, met bomen en een gebouw in de achtergrond.

Tags:
mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64